Márton napra hangolódva (1. rész)
Receptek

Márton napra hangolódva (1. rész)

November 11-én lesz Márton napja. Az elmúlt években több olyan receptet is összegyűjtöttem, amik ehhez a jeles naphoz kapcsolódnak. Természetesen mindegyikben a libahús áll a középpontban. A következő napokban egy komplett menüsor egy-egy elemét mutatom be.

Márton napi libaleves

Hozzávalók: libaaprólék (libanyak, szárny, farhát, zúza, láb), 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem, 1 db karalábé, 1 db zeller, 4 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 1 kk só, 1 kk bors

Elkészítés: A libaaprólékot megmosom,  fazékba rakom és felöntöm hideg vízzel. Amikor felforr lehabozom. Hozzáadom az egész hagymát, a fokhagymagerezdeket, a zöldségeket, sózom, borsozom. Ezután lassan főzöm épp, hogy gyöngyözzön. Amikor minden megpuhul, lekapcsolom  a tűzhelyet  és kb. 1/2 órán át állni hagyom. Ezután szűröm le. A levest lúdgége tésztával tálalom.

Jövőhéten egy finom főétellel jelentkezem. Addig is kellemes időtöltést kívánok mindenkinek a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt