Receptek
Márton napra hangolódva (1. rész)
November 11-én lesz Márton napja. Az elmúlt években több olyan receptet is összegyűjtöttem, amik ehhez a jeles naphoz kapcsolódnak. Természetesen mindegyikben a libahús áll a középpontban. A következő napokban egy komplett menüsor egy-egy elemét mutatom be.
Márton napi libaleves
Hozzávalók: libaaprólék (libanyak, szárny, farhát, zúza, láb), 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem, 1 db karalábé, 1 db zeller, 4 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 1 kk só, 1 kk bors
Elkészítés: A libaaprólékot megmosom, fazékba rakom és felöntöm hideg vízzel. Amikor felforr lehabozom. Hozzáadom az egész hagymát, a fokhagymagerezdeket, a zöldségeket, sózom, borsozom. Ezután lassan főzöm épp, hogy gyöngyözzön. Amikor minden megpuhul, lekapcsolom a tűzhelyet és kb. 1/2 órán át állni hagyom. Ezután szűröm le. A levest lúdgége tésztával tálalom.
Jövőhéten egy finom főétellel jelentkezem. Addig is kellemes időtöltést kívánok mindenkinek a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila