Mediterrán ízkavalkád
Receptek

Mediterrán ízkavalkád

Azért szeretem a tésztaételeket, mert könnyen elkészíthetők, laktatósak és megfelelő hozzávalókkal nagyon finomak. Ezúttal egy „olaszos beütésű” szósz társaságában kerül az étkezőasztalra.

Paradicsomos-gombás penne

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 db hámozott paradicsomkonzerv, 1  db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 30 dkg pennetészta, étolaj, só, borsikafű, oregánó, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymát  lereszelem. A vöröshagymát az étolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát. A feldarabolt paradicsomot és a szeletelt gombát a hagymához  rakom, sózom  és tovább párolom. Amikor a gomba félig megpuhult, megszórom a  zöld fűszerekkel (ha van friss, de jó a szárított is), és hozzáöntöm a paradicsomkonzerv levét is. Közben kifőzöm a tésztát. Ha elkészült a ragu, összekeverem, és egy kiolajozott jénaiba a sütőbe rakom, pár percig sütöm. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.

Szinte garantált, hogy az első tányér után elhangzik majd családtagjaink szájából a „jöhet még egy adag” kezdetű varázsmondat. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel