Mediterrán ízkavalkád
Azért szeretem a tésztaételeket, mert könnyen elkészíthetők, laktatósak és megfelelő hozzávalókkal nagyon finomak. Ezúttal egy „olaszos beütésű” szósz társaságában kerül az étkezőasztalra.
Paradicsomos-gombás penne
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 db hámozott paradicsomkonzerv, 1 db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 30 dkg pennetészta, étolaj, só, borsikafű, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymát lereszelem. A vöröshagymát az étolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát. A feldarabolt paradicsomot és a szeletelt gombát a hagymához rakom, sózom és tovább párolom. Amikor a gomba félig megpuhult, megszórom a zöld fűszerekkel (ha van friss, de jó a szárított is), és hozzáöntöm a paradicsomkonzerv levét is. Közben kifőzöm a tésztát. Ha elkészült a ragu, összekeverem, és egy kiolajozott jénaiba a sütőbe rakom, pár percig sütöm. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.
Szinte garantált, hogy az első tányér után elhangzik majd családtagjaink szájából a „jöhet még egy adag” kezdetű varázsmondat. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila