Mediterrán vacsora
Egy nagyon kellemes ízvilágú csirkével leptem meg családomat a minap. Az elégedett arcokat látva, nem is volt kérdéses, hogy megosztom Önökkel a receptet.
Paradicsomos-olivás csirke
Hozzávalók: 1db csirkemell, 1 konzerv darabolt paradicsom, 10 dkg olajbogyó, 1 vöröshagyma, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj
Elkészítése: A csirkemellet felszeletelem, és forró, olajos serpenyőben előpirítom mindkét oldalát. A hagymát apróra vágom, puhára párolom az olívaolajon, hozzáadom az áttört fokhagymát, a paradicsomot, sózom, borsozom, majd hozzáadom a felkarikázott olajbogyót és a bazsalikomot is. Tűzálló tálba rakom, ráöntöm a paradicsomot, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm. Félidőnél parmezánt reszelek a tetejére.
Néhány perc, egy pici türelem és egy kis szeretet. Ennyi kell egy ízletes vacsora elkészítéséhez. Próbálják ki Önök is bátran ezt az ételt!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila