Mennyei csokoládé
Receptek

Mennyei csokoládé

Egy halasi háziasszony repertoárjából sem hiányozhatnak az ízletes torták. Májusi menüsoromat a Sacher-torta elkészítésével zárom.

Sacher-torta

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg porcukor, 8 tojás, 1 dkg vaníliás cukor, 1 dkg sütőpor

Töltelékhez és a mázhoz: 30 dkg étcsokoládé, 25 dkg baracklekvár, 20 ml rum, 2 evőkanál olaj

Elkészítés: Az étcsokit gőz felett felolvasztom. Ha már félig kihűlt, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével adom hozzá a tojássárgákat, és  habosra keverem. A fehérjéből  kemény habot verek és hozzáadom a kristálycukrot. A sütőporos lisztet beleszitálom a csokis masszába, óvatosan  beleforgatom a fehérjehabot is. Egy tortaformát kivajazok lisztezek, és beleöntöm a tésztát. Körülbelül 40 percig sütöm. Amikor megsült,  kettévágom. Mindkét felét megkenem rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztom, és összekeverem az  olajjal. Egy nagyon kevés vizet is adok hozzá, ettől lágy marad a máz. Végül bevonom  vele az egész tortát.

Látják kedves Olvasóim, nem kell cukrászdába mennünk, ha egy finom tortára vágyunk. Kis türelemmel és sok szeretettel otthonunkban is elkészíthetjük az ilyen különleges nyalánkságokat.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!