Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától
Receptek

Mentes lekváros piskótatekercs Dorkától

Egyik kedvenc süteményem a piskótatekercs, ami nagy örömöt okozott, amikor először sikerült elkészítenem. Gluténmentes változatban szerencsére két hozzávalót kell csak kicserélnünk, a lisztet, illetve a sütőport. Lássunk is hozzá, szerezzünk magunknak és másoknak is örömöt a szép gluténmentes piskótánkkal.

Hozzávalók: 120 g Schär MIX C lisztkeverék, 100 g cukor, 5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, ½ csomag sütőpor

Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, majd a cukor felét (50g) a tojásfehérjével kemény habbá verjük. A cukor másik felét a tojássárgájával addig keverjük, amíg krémes habot nem kapunk. A lisztet a sütőporral leszitáljuk, majd rászórjuk a krémes habunkra. Picit összekeverjük, majd az egészhez adjuk a kemény habbá vert fehérjét. Először óvatosan összedolgozzuk, majd habverővel egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 15 percig sütjük. Ha kész, egy nedves konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt, majd feltekerjük. Ha kihűlt letekerjük, kivesszük alólra a konyaruhát, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Felszeljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Barcsik Dorka

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!