Mexikói ínyencség
Receptek

Mexikói ínyencség

Biztosan sokan kóstolták már Önök közül gyorséttermekben a mexikóiak egyik kedvenc eledelét, a tortillát. Természetesen házilag is elkészíthető ez a finomság, s amellett, hogy egészségesebb, így tényleg saját ízlésünk szerint állíthatjuk össze ezt a pikáns ételt.

Házi tortilla

Tészta hozzávalók: 25 dkg kenyérliszt, másfél teáskanál só, 5 dkg  margarin, 2 dl langyos víz

Töltelék hozzávalók: 50 dkg gomba, 50 dkg csirkemell, 2 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 1 fej saláta, 2 db piros húsú paprika, reszelt sajt, tejföl, olaj, ételízesítő, majoránna, oregano, só, bors, fokhagyma

Elkészítés: A lisztet és sót egy keverőtálba összeszitálom, majd a margarinnal elmorzsálom. A vizet hozzáöntöm, egy villával összedolgozom. Átteszem egy lisztezett deszkára, alaposan átgyúrom. Akkor jó, amikor sima és nyúlós lesz. Folpackba csomagolva  kb. 30 percig pihentetem. Ezután golyókat sodrok a tésztából, ezeket kinyújtom. Forró serpenyőben kisütöm a lapokat. A csirkemellet felcsíkozom, és ízesítem  a  fűszerekkel. Kevés olajon elkezdem párolni.

Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadom a csíkokra vágott hagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát, a darabolt paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát. Akkor van készen, amikor a hús puha, de a zöldségek még roppanósak. Ezután az apróra tépkedett salátalevelet is hozzáadom.  A kiterített tortilla lapokat megkenem tejföllel, majd beterítem a csirkehúsos zöldségkeverékkel. Mindegyiket megszórom reszelt sajttal, majd feltekerem őket.

Sok sikert kívánok a konyhában minden kedves Olvasómnak!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt