Mexikói ínyencség
Biztosan sokan kóstolták már Önök közül gyorséttermekben a mexikóiak egyik kedvenc eledelét, a tortillát. Természetesen házilag is elkészíthető ez a finomság, s amellett, hogy egészségesebb, így tényleg saját ízlésünk szerint állíthatjuk össze ezt a pikáns ételt.
Tészta hozzávalók: 25 dkg kenyérliszt, másfél teáskanál só, 5 dkg margarin, 2 dl langyos víz
Töltelék hozzávalók: 50 dkg gomba, 50 dkg csirkemell, 2 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 1 fej saláta, 2 db piros húsú paprika, reszelt sajt, tejföl, olaj, ételízesítő, majoránna, oregano, só, bors, fokhagyma
Elkészítés: A lisztet és sót egy keverőtálba összeszitálom, majd a margarinnal elmorzsálom. A vizet hozzáöntöm, egy villával összedolgozom. Átteszem egy lisztezett deszkára, alaposan átgyúrom. Akkor jó, amikor sima és nyúlós lesz. Folpackba csomagolva kb. 30 percig pihentetem. Ezután golyókat sodrok a tésztából, ezeket kinyújtom. Forró serpenyőben kisütöm a lapokat. A csirkemellet felcsíkozom, és ízesítem a fűszerekkel. Kevés olajon elkezdem párolni.
Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadom a csíkokra vágott hagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát, a darabolt paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát. Akkor van készen, amikor a hús puha, de a zöldségek még roppanósak. Ezután az apróra tépkedett salátalevelet is hozzáadom. A kiterített tortilla lapokat megkenem tejföllel, majd beterítem a csirkehúsos zöldségkeverékkel. Mindegyiket megszórom reszelt sajttal, majd feltekerem őket.
Sok sikert kívánok a konyhában minden kedves Olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila