Micsoda ízmámor!
Ha egy fogás tartalmaz tejszínt és gombát is, akkor az szerintem tuti siker lesz a vacsoravendégeknél. E heti ajánlatomat érdemes kipróbálni, mert gyorsan és könnyen elkészíthető.
Tejszínes-gombás pulykamell
Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, 50 ml olaj, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 150 ml alaplé vagy víz, só, bors, 1 dl tejszín, 1 ek liszt a sűrítéshez, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A pulykamellet felkockázzuk és sózzuk, borsozzuk. Az olajban megfuttatjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd beletesszük a húst, később pedig a gombát. Ha kell, ismét jöhet a só, a bors és addig pároljuk, amíg összeesik a gomba. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel) és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Alacsony hőmérsékleten, pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Ha önnek is van egy receptötlete, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila