Receptek
Mindenki kedvence lesz
Avokádókrémet készítettem, sikerült érett, puha avokádót vennem, de akkor sincs probléma, ha csak kemény növényt tudunk beszerezni, felhasználás előtt 1-2 napig meleg helyen kell tartani, s már jó is lesz. Hallottam egy másik módszerről is, mely szerint, ha banán mellé rakjuk egy zacskóba, hamarabb megpuhul. A krém elkészítése konyhai gyakorlatot nem igényel, annyira egyszerű.
Klasszikus avokádókrém
Hozzávalók: 1 közepes db avokádó, 2 evőkanál tejföl (én görög joghurtot használtam), ízlés szerint só, bors, ízlés szerint citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb lilahagyma
Elkészítés: Először az avokádót félbe vágom. Kiszedem a magot, kikanalazom az avokádó húsát egy tálba, és villával pépesre töröm. Sózóm, borsozom, hozzáadom a citromlevet, a tejfölt vagy joghurtot, belereszelem a fokhagymát és a lilahagymát. Az egészet jól összekeverem. Aki csípősen szereti, adhat hozzá kevés chilit. A krém nagyon finom pirítóssal, de adhatjuk tortillachips mellé mártogatósnak is. Most fűszeres rozskenyérre kentem, és különböző zöldségekkel díszítettem.
Ne féljen az új ízektől, próbálja ki Ön is bátran ezt a pillanatok alatt elkészíthető, különleges krémet!
Rita asszony
Fotó: Bakos László