Múmiák a konyhában
Receptek

Múmiák a konyhában

Minden évben meglepem a családot valami rémisztő, ám finom különlegességgel, Halloween alkalmából. Idén egy végtelenül egyszerű és gyors receptre esett választásom. Így lepték el konyhámat a múmiák...

 
Virsli múmiák
 
Hozzávalók:1 csomag leveles tészta, 12 db virsli, 1 tojás, egész bors vagy majonéz

Elkészítés: A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és csíkokra vágjuk. A virslikre oly módon kezdjük el feltekerni, mintha befásliznánk. A virslik egyik végén – ez lesz a múmia szemének a helye- egy kisebb részt szabadon hagyunk. A tésztát megkenjük tojással, majd a „múmiákat” sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Amikor kissé hűltek, akkor egész borssal vagy majonézcseppekkel szemeket készítünk a múmiáknak.
 
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker