Narancsos finomság Marcsitól
Lovászi Marcsi néhány hete már küldött szerkesztőségünknek egy kiváló receptet. Ezen a héten ismét az ő ajánlatát osztom meg Önökkel. Egy könnyed, gyümölcsös, krémes sütemény.
Krémes piskóta
Hozzávalók: 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 4 tojás, 8 kanál víz, 1 mokkáskanálnyi sütőpor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk habhoz. Belekanalazzuk a vizet, rászórjuk a lisztet és a sütőport. Az egészet összekeverjük, kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, elegyengetjük benne a tésztát és mehet is a sütőbe. Akkor van készen, ha szép aranybarna, de tűpróbával nem árt ellenőrizni. A piskóta tetejére finom apróra vágott narancsot vagy mandarin szórunk. Az egészet lekenjük a krémmel. Krém: egy tasak tejszínhabport felverünk 1,5 dl hideg tejjel és a végén hozzáadunk egy csomag habfixáló port is. Ezután belekeverünk 2 kis pohár tejfölt, fél citrom levét és 2-3 narancs reszelt héját. Óvatosan a piskótára kenjük a krémet és hűtőbe tesszük.
Ha ön is megosztaná olvasóinkkal kedvenc receptjeit, küldje el nekem e-mailben az attila@halsmedia.hu címre a leírásokat!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila