Receptek
Narancsos palacsinta
Nem nagyon ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsinta valamelyik fajtáját. Ezen a héten azt mutatom meg, hogyan lehet egy jól ismert desszertet úgy „felturbózni”, hogy kicsik és nagyok egyaránt rajongjanak majd a tányéron lévő finomság láttán.
Narancsos palacsinta
Hozzávalók: 6 db palacsinta, 2 db narancs, 2 dl narancslikőr, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula, vanília fagylalt.
Elkészítés: A palacsintákat háromszögre hajtogatom. Egy serpenyőben kristálycukrot karamellizálok. A narancs kicsavart levét ráöntöm, a héját belereszelem. Az egészet felöntöm narancslikőrrel. Ebbe a narancsos szószba alaposan beleforgatom a palacsintákat. Amikor a tányérra rakom, még merek rá a szószból. A tetejére előre megpirított mandula szeletekbe forgatott fagyi gombóc kerül.
Ezzel a desszerttel zárom áprilisi menüsorom, egy hét múlva egy finom levessel indítom a májust. Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila