Ne feledjük a köretet!
Főzéskor hajlamosak vagyunk csak az ételek fő összetevőire koncentrálni, pedig a köret is nagyon fontos része a menüsornak. Sültek mellé ajánlom ezeket a burgonyafalatokat.
Fűszeres burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 5 dkg vaj (vagy margarin).
Elkészítés: A megtisztított burgonyát egyforma kockákra vágom, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen csak hogy ellepi, majd megsózom, megborsozom és beleszórom a többi fűszert is. Hozzáadom a megtisztított, zúzott fokhagymát és lefedve félpuhára főzöm. Ezután lecsöpögtetem, és a burgonyát tűzálló tálba öntöm. Az olvasztott vajjal meglocsolom, és az előmelegített forró sütőbe rakom tíz percre, addigra szépen megpirul a teteje. Bármilyen hús mellé lehet köret.
Kedves Olvasóim! Süssék meg e heti ajánlatomat, s ha kérdésük, ötletük van, írjanak bátran.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila