Nem ráng a pisztráng
Egy könnyed halétellel mindig sikert arathatunk vendégeink körében. Ezúttal pisztrángból készítettem egy finomságot.
Citromos-kakukkfüves pisztráng
Hozzávalók: egy-egy pisztráng egészben (25-35 dkg), 1 kis csokor kakukkfű, egy nagyobb citrom fele, 2-3 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só
Elkészítés: A pisztrángot átöblítem, papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. A bőrét beirdalom, majd mindenhol egyenletesen bekenem olajjal. A fokhagymát megtisztítom, hosszában kettévágom és a hal besózott hasüregébe teszem, a kakukkfű felével együtt. A citromot felszeletelem karikákra, és a felét szintén belegyömöszölöm a hal hasüregébe, erre kerülnek a vajdarabkák. Egy sütőtálba szórom a maradék kakukkfüvet a tetejére a citromkarikákat, majd ráfektetem a pisztrángot. Előmelegített sütőben 220°C fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában minden kedves olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila