Receptek
Néz, mint borjú a pörköltre
A magyar családok egyik kedvence a pörköltek kimeríthetetlen világa. A hölgyeknél általában a csirke a nyerő, az ura viszont szeretnek valami tartalmasabbat fogyasztani. E heti ajánlatom szerintem mindkét nemnél tuti befutó lesz.
Borjúpaprikás
Hozzávalók: 70 dkg borjúhús, 1 db nagyobb vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt köménymag, só, cseresznyepaprika-krém, 2 dl tejföl, 1 kiskanál lisztElkészítés: A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, hozzáadom a húst és kevergetve párolom, amíg kifehéredik. Ezután meghintem a törött paprikával, rárakom a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Sóval és cseresznyepaprika-krémmel ízesítem. Felöntöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm. Ha kell, közben az elfőtt vizet pótolom, és amikor megpuhult a hús, a lisztet a tejföllel simára keverem, ezzel sűrítem be a szaftot. Kapros, túrós-tejfölös galuskát készítettem mellé.
Egy hét múlva folytatom sorozatom, addig is kellemes időtöltést kívánok mindenkinek a konyhákban!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila