Receptek
Nyáresti vacsi
Ha ebben a nagy melegben nem kívánjuk a nehéz, zsíros falatokat, készítsük el ezt a könnyed, zöldbabos egytálételt.
Paradicsomos zöldbab
Hozzávalók: 1/2 kg zöldbab, 1 doboz hámozott paradicsom, 2 db közepes nagyságú vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, olívaolaj
Elkészítés: Az olajon megdinsztelem a finomra vágott hagymákat. Hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, megszórom a zöld fűszerekkel. Közben a zöldbabot megtisztítom, a végeit levágom. A fűszeres paradicsomszószhoz adom a babot, és lefedve puhára megpárol.
Akár egy gyors ebédre vágyunk, akár egy könnyed vacsorát szeretnénk készíteni, e heti ajánlatom biztosan telitalálat lesz.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila