Nyárias villámebéd
A magyar konyha elengedhetetlen része a lecsó. A piacon könnyedén beszerezhetünk hozzá mindent és gyorsan el is készíthetjük. Ha még egy kis hús is kerül a tányérra, garantáltan mindenkinek elnyeri majd tetszését.
Lecsós csirkemáj
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 db húsos zöldpaprika, 2-3 közepes paradicsom, 4 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors, fél kiskanál majoránna, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A májat feldarabolom, a megtisztított hagymát félbe vágom, és vékonyan felszeletelem. A paprikát és a paradicsomot nagyobb kockákra vágom. Az olajat egy serpenyőben forrósítom, először a vöröshagymát rakom bele, üvegesre pirítom és megfuttatom rajta a zúzott fokhagymát is. A zöldpaprikát hozzáadom, majd kb. 4-5 percig pirítom, ezután belerakom a májat, és végül a paradicsomot. Megsózom, megborsozom, a majoránnával és a pirospaprikával fűszerezem. Közepes lángon addig sütöm tovább, amíg a máj meg nem puhul, és a szaftja hasonló nem lesz a lecsóhoz. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel, végül rizzsel vagy tarhonyával tálalom.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila