Nyáridéző csirkevacsora
Bár már szeptember van, egy kicsit visszaidézhetjük a nyarat egy könnyed lecsós étellel. A paradicsom, paprika még elérhető mindenki kiskertjében vagy a piacokon, így nem lehet akadálya, hogy összeüssünk belőlük egy finom ebédet, vacsorát.
Lecsós csirkemell
Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 100 g TV paprika, 300 g paradicsom, 300 g csirkemell filé, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál kristálycukor, 200 ml víz
Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, majd amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk. Amikor a zöldségek kissé összefőttek, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot.
A csirkemellet tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágjuk. Beletesszük a lecsóba, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük.
Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk. Rizzsel tálalhatjuk a lecsós csirkemellet.
Várom az Ön kedvenc receptjét is a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre! Jó ügyködést kívánok a konyhában mindenkinek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila