Olaszos zöldségkülönlegesség
Receptek

Olaszos zöldségkülönlegesség

Az itáliai ízvilág mindig is közel állt a szívemhez. Ilyenkor nyáron tele a piac friss zöldségekkel, érdemes ezt kihasználni, és elkészíteni belőlük a …

Mozzarellás paradicsomos cukkinit

Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 30 dkg paradicsom, 30 dkg mozzarella sajt, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál oregánó, só, reszelt sajt

Elkészítés: A paradicsomot és a cukkinit felszeletelem. A cukkini mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütöm. A mozzarellát, lecsöpögtetem és felszeletelem. Ezután egy tűzálló tálat alaposan kivajazok, és megszórom két evőkanál zsemlemorzsával. A felszeletelt paradicsomot, cukkinit és a mozzarellát sorba,  egymásra helyezem. Minden réteget megsózok és fűszerezem  oregánóval. A tetejét olajjal meglocsolom, majd megszórom reszelt sajttal. Lefedem alufóliával, 15-20 percig sütöm, előmelegített sütőben A végén leveszem a fóliát, majd addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Kellemes időöltést kívánok a konyhában valamennyi olvasómnak! Egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk