Olaszos zöldségkülönlegesség
Az itáliai ízvilág mindig is közel állt a szívemhez. Ilyenkor nyáron tele a piac friss zöldségekkel, érdemes ezt kihasználni, és elkészíteni belőlük a …
Mozzarellás paradicsomos cukkinit
Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 30 dkg paradicsom, 30 dkg mozzarella sajt, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál oregánó, só, reszelt sajt
Elkészítés: A paradicsomot és a cukkinit felszeletelem. A cukkini mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütöm. A mozzarellát, lecsöpögtetem és felszeletelem. Ezután egy tűzálló tálat alaposan kivajazok, és megszórom két evőkanál zsemlemorzsával. A felszeletelt paradicsomot, cukkinit és a mozzarellát sorba, egymásra helyezem. Minden réteget megsózok és fűszerezem oregánóval. A tetejét olajjal meglocsolom, majd megszórom reszelt sajttal. Lefedem alufóliával, 15-20 percig sütöm, előmelegített sütőben A végén leveszem a fóliát, majd addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Kellemes időöltést kívánok a konyhában valamennyi olvasómnak! Egy hét múlva újabb finomsággal jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila