Próbáljunk új alapanyagokat!
Receptek

Próbáljunk új alapanyagokat!

Egy-egy új hozzávaló beszerzésével és felhasználásával könnyedén feldobhatjuk azokat az ételeket is, amiket már rengetegszer elkészítettünk az évek során. Az egyik szupermarketben bukkantam rá egy olyan gombára, ami korábban még sosem került a tányérunkra.

Sertésszűz ördögszekérgombával

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 ek zsír, 60 dkg szűzpecsenye, só és bors ízlés szerint, rozmaring, 30 dkg (ördögszekér) gomba, 2 dl tejszín, fél citrom reszelt héja és leve, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés: A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk egy wokban, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szűzpecsenyét és a megtisztított, felvágott gombát. Alaposan megfűszerezzük, majd jöhet a citrom héja és a leve is. Pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ha sűrűsödne, adjunk hozzá mindig pici vizet, nehogy leégjen. A végén, mikor már minden kellően megpuhult a raguban, beleöntjük a tejszínt, rászórjuk a felaprított petrezselymet és hagyjuk, hogy az egész még egyet rottyanjon. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel.

Ha egy különleges vacsorával szeretnék meglepni a családtagokat, készítsék el nekik ezt a remek receptet!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egyszerű és nagyszerű

Egyszerű és nagyszerű

KK, avagy a kolbászos karaj

KK, avagy a kolbászos karaj

Gombóc light

Gombóc light

Hús is, zöldség is

Hús is, zöldség is