Próbáljunk új alapanyagokat!
Egy-egy új hozzávaló beszerzésével és felhasználásával könnyedén feldobhatjuk azokat az ételeket is, amiket már rengetegszer elkészítettünk az évek során. Az egyik szupermarketben bukkantam rá egy olyan gombára, ami korábban még sosem került a tányérunkra.
Sertésszűz ördögszekérgombával
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 ek zsír, 60 dkg szűzpecsenye, só és bors ízlés szerint, rozmaring, 30 dkg (ördögszekér) gomba, 2 dl tejszín, fél citrom reszelt héja és leve, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk egy wokban, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szűzpecsenyét és a megtisztított, felvágott gombát. Alaposan megfűszerezzük, majd jöhet a citrom héja és a leve is. Pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ha sűrűsödne, adjunk hozzá mindig pici vizet, nehogy leégjen. A végén, mikor már minden kellően megpuhult a raguban, beleöntjük a tejszínt, rászórjuk a felaprított petrezselymet és hagyjuk, hogy az egész még egyet rottyanjon. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel.
Ha egy különleges vacsorával szeretnék meglepni a családtagokat, készítsék el nekik ezt a remek receptet!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila