Pulykás vacsora Geri konyhájából
Receptrovatunk 10 éves fennállása óta sok olvasói ötletet kaptunk már, azonban eddig csak hölgyek osztották meg velünk kedvenc fogásaik elkészítését. Most Mongyi Gergely jóvoltából változik a helyzet, ezen a héten ő mutat be egy finom ételt.
Gombás pulyka vadrizzsel
Hozzávalók: Egy bögre rizskeverék (vadrizzsel), fél kg pulyka medallion, 250 g csiperkegomba, 1 kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma, 4-5 szál újhagyma, 10 dkg fehérszalonna, 1 ek tejföl, 4-5 ek majonéz, 2 ek mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés: A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és az újhagyma fehér részét, amiket szintén apróra vágtunk. A gombákat megmossuk, egy csipet grillzöldség fűszerkeverékkel ízesítjük. Összekeverjük a hagymás szalonnával, jól körbepirítjuk. A rizskeveréket kis olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízben, kb. félórán át főzzük. A pulykahúst csíkokra vágjuk, kis pulykafűszerkeverékkel megszórjuk, majd egy órán keresztül pihentetjük, végül kevés olajon megpirítjuk. A kukoricasalátához a konzervkukoricát összekeverjük a tejföllel, majonézzel, mustárral, az apróra vágott vöröshagymával, zöldhagyma fehér részével. Majd sóval, borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük.
Rita asszony
Fotó: Mongyi Gergely