Pulykás vacsora Geri konyhájából
Receptek

Pulykás vacsora Geri konyhájából

Receptrovatunk 10 éves fennállása óta sok olvasói ötletet kaptunk már, azonban eddig csak hölgyek osztották meg velünk kedvenc fogásaik elkészítését. Most Mongyi Gergely jóvoltából változik a helyzet, ezen a héten ő mutat be egy finom ételt.

Gombás pulyka vadrizzsel

Hozzávalók: Egy bögre rizskeverék (vadrizzsel), fél kg pulyka medallion, 250 g csiperkegomba, 1 kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma, 4-5 szál újhagyma, 10 dkg fehérszalonna, 1 ek tejföl, 4-5 ek majonéz, 2 ek mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés: A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és az újhagyma fehér részét, amiket szintén apróra vágtunk. A gombákat megmossuk, egy csipet grillzöldség fűszerkeverékkel ízesítjük. Összekeverjük a hagymás szalonnával, jól körbepirítjuk. A rizskeveréket kis olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízben, kb. félórán át főzzük. A pulykahúst csíkokra vágjuk, kis pulykafűszerkeverékkel megszórjuk, majd egy órán keresztül pihentetjük, végül kevés olajon megpirítjuk. A kukoricasalátához a konzervkukoricát összekeverjük a tejföllel, majonézzel, mustárral, az apróra vágott vöröshagymával, zöldhagyma fehér részével. Majd sóval, borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük.

Rita asszony
Fotó: Mongyi Gergely

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel