Receptek
Retro kedvenc
Kezdjük a májust egy „régi kedves ismerőssel”, a frankfurti levessel. Természetesen kerülnek bele olyan alapanyagok is, amiket anno az iskolai menzán nem találtunk volna meg a tányérban. De Rita asszony levese már csak ilyen…
Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 4 hosszú frankfurti virsli, 1 nagy pohár tejföl, ételízesítő, 2 leveskocka, só, 1 evőkanál majoranna, 1 kiskanál köménymag, 1/2 evőkanál törött paprika
Elkészítés: A kelkáposztát csíkokra vágom, és 1 nagy pohár vizet hozzáadva a fűszerekkel (paprika kivételével) és a fokhagymával puhára párolom. Ezután megszórom a paprikával, felöntöm még (kb.) 1 liter vízzel, belekarikázom a virslit, és készre főzöm. A végén rakom bele a tejfölt, és összeforralom.
Egy hét múlva egy ízletes főétellel térek vissza. Addig is kellemes időtöltést a konyhában. Kérdéseiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címen várom továbbra is.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila
Fotó: Szőri Attila