Receptek
Rita asszony speciális halloweeni ízvarázslata
Nem, tényleg nem hittem, hogy valaha ilyen szörnyű megjelenésű süteményhez adom majd a nevem. De, aztán rábukkantam erre a speciális halloween receptre, s úgy döntöttem, elkészítem. Az eredmény elsőre talán borzasztó, de az ízvilága feledteti majd velünk a kinézetét.
Boszorkányujjak
Hozzávalók: 300 g liszt, 180 g vaj, 240 g darált mandula vagy dió (mandulával világosabb tésztát kapunk), 120 g cukor, 2 tojás, egy csipet só, egy rúd vanília kikapart magja vagy egy teáskanál vanília aroma, egy marék egész mandula, piros gyümölcslekvár (eper vagy meggy)
Hozzávalók: 300 g liszt, 180 g vaj, 240 g darált mandula vagy dió (mandulával világosabb tésztát kapunk), 120 g cukor, 2 tojás, egy csipet só, egy rúd vanília kikapart magja vagy egy teáskanál vanília aroma, egy marék egész mandula, piros gyümölcslekvár (eper vagy meggy)
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A lisztet, a vajat, a darált diót, a cukrot, a tojást, a sót és a vaníliát gyúrjuk össze. Formázzunk bütykös ujjakat és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Az ujjak végét kicsit nyomjuk be, egy csepp lekvárral kenjük meg, és illesszük a helyére a mandulakörmöket. Késsel karcoljunk kétszer 3 csíkot a bütykökre. Előmelegített sütőben, mérettől függően körülbelül 15 perc alatt készre sülnek az ujjak.
Finom, könnyen elkészíthető, s most éppen aktuális. Mi kell még? Irány a konyha, hagy süljenek azok a boszorkányujjak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila