Sonkába bújt a virsli
A farsangi szezonban bármikor szükségünk lehet egy gyors, ám tartalmas vendégváró finomságra. E heti ételünk éppen ebbe a kategóriába tartozik, hiszen a virsli is jelmezbe bújik…sonkának öltözik.
Göngyölt virsli
Hozzávalók: 6 szelet gépsonka, 6 db virsli, 1 doboz kefir, 2 tojás, 1 kávéskanál vaj, 2 evőkanál mustár, 10 dkg edámi sajt
Elkészítés: Megfőzöm a virslit, a gépsonkaszeletek egyik oldalát megkenem a mustárral. Egyenként beletekerem a virsliket. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatom a tekercseket, szorosan egymás mellé. A tojással simára keverem a kefirt, és meglocsolom vele a sonkás virslit. 180 fokos előmelegített sütőbe rakom, és addig sütöm, amíg megszilárdul a tojásos kefir. Ezután megszórom a reszelt sajttal, és tovább sütöm, amíg a sajt szép piros lesz a tetején. Magában is finom vacsora, de adhatunk mellé vajban párolt zöldséget is.
Ezzel a virslis finomsággal zárul februári menüsorom. Egy hét múlva elkezdődnek az édes pillanatok, márciusban ugyanis négy süteménnyel ismertetem meg olvasóimat.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila