Receptek
Spárgul a tészta
Itt a spárgaszezon, így aki szereti a zöldséges tésztaételeket, ne gondolkozzon egy pillanatig sem e heti ajánlatom elkészítésekor.
Tejszínes-spárgás tészta
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1/2 kg zöld spárga, 3 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2dl főzőtejszín, 1 dl tej, só, bors, reszelt szerecsendió, 40 dkg tészta, reszelt sajt
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm. A spárgát meghámozom, fél centis darabokra szeletelem, majd az olvasztott vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rárakom a spárgát, és kb. 10 percig párolom. Sózom, borsozom, és megszórom reszelt szerecsendióval. Az egészet elkeverem a liszttel, hozzáadom a tejet, a tejszínt, és sűrűre főzöm. Összekeverem a már előzőleg kifőzött tésztával, végül megszórom reszelt sajttal.
Lepje meg Ön is bátran családját ezzel a könnyed finomsággal! Sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila