Száguldás, virsli, szerelem…
Már csak néhány óra van hátra a 2018-as évből. Úgy döntöttem, egy könnyed, humoros kis ötlettel zárom az idei menüsoromat. Mindig is híve voltam az egyszerű, de egyben különleges gasztronómiai megoldásoknak. Szilveszteri vendégvárónak nem is tudok jobbat elképzelni a most következő falatkáknál.
Virsliverda
Hozzávalók: 2 pár virsli, 1 kisebb darab főzőkolbász, 8 szendvicskifli, saláta, majonéz, szemesbors
Elkészítés: A kifliket elfektetjük, a tetejükön kialakítunk egy-egy nagyobb, négyzet alakú mélyedést. A virsliket megfőzzük és félbevágjuk, késsel „mosolygós szájat” formázunk, majd két borsszemet nyomunk a száj fölé szemek gyanánt. A „virsliemberkéket” a kiflimélyedésekbe helyezzük, mögéjük egy kisebb salátalevél darabkát helyezünk. A kolbászt is megfőzzük, majd kiflinként 4 karikát vágunk le belőle. Fogvájó segítségével helyükre tesszük az autó kerekeit, majd majonézzel megrajzoljuk az utasok haját és a jármű fényszóróit.
Ezzel a recepttel kívánok boldog újévet minden olvasónknak! 2019-ben is sok-sok finomsággal várom Önöket!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila