Szezonális tésztaétel
Szó szerint színes hozzávalók jellemzik e heti ételemet. Egy tésztát készítek, melyet sárga és zöld feltéttel fogok még látványosabbá és ízletesebbé varázsolni.
Cukkinis penne
Hozzávalók: 25 dkg penne tészta, 20 dkg sonka (lehet kolozsvári szalonnából), 20 dkg cukkini (sárga és zöld vegyesen), 15 dkg parmezán sajt (esetleg füstölt sajt), 3 dl főzőtejszín, 2 db egész tojás + személyenként 1 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 kanál étolaj, só, bors
Elkészítés: A tésztát kifőzöm. A tojást felverem, és elkeverem a tejszínnel. A sajtot lereszelem, felét hozzáadom a tejszínes-tojáshoz, jól elkeverem, megsózom, borsozom. Ezután a sonkát vagy szalonnát apró kockákra vágom, az olajon elkezdem sütni, hozzáadom a félkarikákra vágott cukkinit és a reszelt fokhagymát. Amikor megsült, a leszűrt tésztát hozzáadom, és jól átforgatom benne. Végül a tojásos-tejszínes-sajtos keveréket ráöntöm (a tészta főzővízből merek rá, ha esetleg száraznak tűnik), alaposan átforgatom, 2-3 perc alatt összeforralom.
Hamarosan újabb nyári étellel jelentkezem. Addig is mindenkinek sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila