Téli specialitás
Bár a hőmérő higanyszála igencsak ostromolja a 8-10 fokokat, én mégis egy igazi téli ínyencséget készítettem.
Hozzávalók: 5 db alma, 2 ek. fahéjas cukor, 5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 tk. vaníliás pudingpor, 1 tk. vaníliaaroma, cukor (ízlés szerint)
Elkészítés: Az almákat meghámozom, kiszedem a közepét és félbe vágom. Tepsibe sorakoztatom, megszórom a fahéjas cukorral. 170 fokon 15 percig fóliával letakarva sütöm, majd még 10 percig fólia nélkül. A tojások sárgáját simára keverem a vaníliaaromával, ízlés szerinti cukorral, a pudingporral, és egy kevés tejjel. A maradék tejet felmelegítem, mikor már majdnem forr, állandó keverés mellett belecsorgatom a tojásos-cukros keveréket. Folyamatosan keverve főzöm, amíg besűrűsödik. Tálaláskor a vaníliasodót a sült almára kanalazom.
Ezzel a finomsággal kívánok minden kedves olvasómnak boldog új esztendőt, és sok ízletes fogást 2014-re!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila