Tömör gyönyör
A jól elkészített sülteknek mindig nagy sikere van a családi ebédeken. Azt hiszem e heti finomságunkat Önök közül még nem sokan készítették el ilyen formában, de remélem, a receptet elolvasva ez gyorsan megváltozik.
Sajtos csirkemell őzgerinc formában
Hozzávalók: 1 csomag bacon szalonna, 1 közepes csirkemell, 20 dkg reszelt trappista sajt, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl, só, bors, vegeta, és petrezselyem zöldje
Elkészítés: Egy őzgerincformát a szalonnaszeletekkel úgy bélelek ki, hogy a végük a forma peremén túllógjon. Összekeverem a tojást, a lisztet, a tejfölt, és a reszelt sajtot. A csirkemellet kis kockákra vágom, és sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel fűszerezem. Összekeverem a sajtos masszával, és beleöntöm a formába. A szalonnavégeket visszahajtom a masszára úgy, hogy azt betakarja. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig alufóliával a tetején sütöm, majd leveszem róla a fóliát, és így még 10-15 percig sütöm tovább.
Salátával, hasábburgonyával egyaránt finom ez az ízletes sült. Próbálják ki bátran, s írják meg tapasztalataikat a ritarecept@freemail.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila