Töltsünk cukkinit!
Kiadós, egyszerű és gyors. Vasárnapi ebédre a családnak tökéletes választás lehet, ha nem akarunk sok időt eltölteni a konyhában.
Mediterrán töltött cukkini
Hozzávalók: 1 közepes db vöröshagyma, 3 ek olívaolaj, 5 gerezd fokhagyma, 400 g darált marhahús, 600 g konzerv paradicsom, 1 közepes db kápia paprika, só és bors ízlés szerint, 1 marék bazsalikom, 1 csokor oregánó, 30 g parmezán sajt, 400 g mozzarella, 4 nagy db cukkini
Elkészítés: Olívaolajon futtassuk meg a finomra vágott hagymát és az apróra vágott paprikát. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk és borsozzuk meg. Pirítsuk le, majd a fokhagymát is adjuk hozzá. Öntsük rá a paradicsomot, sózzuk meg, ha szükséges, majd főzzük pár percig, amíg besűrűsödik. Végül szórjuk bele a bazsalikomot és az oregánót. A cukkinik végét vágjuk le, szeljük ketté, majd a belsejét kaparjuk ki. Töltsük bele a ragut, reszeljünk rá egy jó adag parmezánt, majd tegyük rá a mozzarellát. Előmelegített sütőben süssük, amíg szépen megpirul a sajt.
Ha önnek is van egy receptötlete, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila