Vacsora pillanatok alatt
Receptek

Vacsora pillanatok alatt

Gyors receptötlet a rohanó hétköznapokra. A tészta együtt készül a gombócokkal, így nagyon ízes, nagyon szaftos lesz és nem mellesleg egy lábassal és egy szűrővel a mosatlan is kevesebb.

BBQ húsgombócos spagetti

Hozzávalók: 50 dkg darálthús, 2 ek aprított petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 25 dkg darabolt paradicsomkonzerv, 4 ek BBQ szósz, 3,5 dl víz, 25 dkg száraz spagetti tészta, Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés: A húst sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formázok. Egy magasabb falú serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítom a húsgolyókat, mikor szép pirosra sültek, tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékon (ha kevés kicsit még öntök hozzá) megpirítom a hagymát a feldarabolt paradicsommal, hozzáadom az aprított fokhagymát, a paradicsomkonzervet, a BBQ szószt, felöntöm a vízzel, összekeverem, beleforgatom a tésztát, visszateszem az elősütött húsgolyókat és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre főzöm. A főzési idő alatt néhányszor átforgatom. Ízlés szerint, friss bazsalikommal megszórva kínálom.

Ugye, milyen gyorsan elkészül ez a fogás? Kellemes időtöltést kívánok a konyhában mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász