Várja ezzel a locsolókat!
A háziasszonyok szeretnék húsvéti vendégeiket a lehető legfinomabb dolgokkal kínálni. Kaptam egy nagyon jó tippet, kedves ismerősömtől, Péter-Szabó Zoltánné Marcsitól. Én tuti megsütöm a hétvégén, tegyen így Ön is!
Vajdasági sós vendégváró
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg margarin, 2 nagyobb tojás sárgája, 1 ek só, 10 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 tojás, 20 dkg sajt, köménymag és napraforgómag
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. Amíg ez megtörténik, a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel összedolgozzuk. A bedagasztott tésztát négy részre osztjuk, külön keleszteni nem kell. Közben elkészítjük a tölteléket, A margarint sóval és tojássárgájával habosra keverjük, majd belemehet a 10 dkg reszelt sajt is. A tésztarészeket egyesével kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, ha pedig szeretjük a magvas péksüteményeket, mehet rá a köménymag és a napraforgó is. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készül el.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában minden kedves olvasómnak! A hölgyeknek sok locsolót, az uraknak sok piros tojást!
Rita asszony
Fotó: olvasói fotó