Vigyünk tavaszt az ebédünkbe!
Attól, hogy húsételt készítünk, nem kell lemondanunk a könnyed, üdítő ízekről. Ezen a héten a fűszeres finomságot ajánlok figyelmükbe.
Tavaszi húsgolyók
Hozzávalók: 50 dkg darált pulykahús, 2 db zsemle, 1.5 dl víz, 1 db tojás, 2 dkg rukkola, 1 dkg kápia paprika, 1 kis db vöröshagyma, 1 dl napraforgó olaj, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi fekete bors, 2 teáskanál fűszerpaprika, 1 késhegynyi római kömény, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A zsömléket megáztatjuk vízben, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát apróra vágva olajon megdinszteljük. Az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, a rukkolát és a paprikát apróra vágva. Összegyúrjuk, majd vizes kézzel 20 darab gombócot formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, tetejüket nagyon kevés olajjal megkenjük, végül 200 fokos, forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonlóan finom ebédötlete van? Küldje el a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila