Villámgyors reggeli tipp
Néha az jelenti a legnagyobb nehézséget a konyhában, hogy egyszerűen nincs ötletünk, ma éppen mivel lepjük meg a családtagokat. Ha például szeretik a bundás kenyeret, de nem akarjuk már százegyedszer is ugyanúgy elkészíteni, turbózzuk fel kicsit a klasszikus verziót!
Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér
Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 3 db tojás, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj
Elkészítés: A tojásokat üssük egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verjük fel habosra, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg sóval, borssal, és rakjuk bele a zúzott fokhagymát is. Két kenyérszelet közé pakoljunk sonkát és sajtot. Arra ügyelj, hogy ha lehet, a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgassuk meg a szendvicseket jól a tojásban! Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süssük aranybarnára. A fordításnál legyünk mindig óvatosak! Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat, és melegen tálaljuk. Ha biztosra akarunk menni, vagy még nincs túl nagy tapasztalatunk a konyhában, a kenyereket tűzzük meg fogvájóval!
Van egy gyors, ám rendkívül finom reggeli tippje? Ossza meg velünk egy fotó kíséretében a szori.attila@halasmedia.hu címen!