Villámvacsora
Receptek

Villámvacsora

E heti ajánlatom olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő konyhatündérek is bátran belevághatnak a folyamatba. Gyorsan elkészíthető vacsitippekre mindig szükség van. Ez most tipikusan ez a kategória.

Tükörtojás zsemlében sütve

Hozzávalók: annyi zsemle és tojás, ahányan vagyunk, plusz egy tojás, 2 ek olaj, sonka, kolbász, reszelt sajt, kakukkfű, só és bors ízlés szerint, 1 vöröshagyma

Elkészítés: Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom, illetve teszek bele kb. 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem. Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást. Megszórom kakukkfűvel, és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele. A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora.

Nálunk igazán nagy sikere volt, elfogyott az utolsó morzsáig. Garantálom, Önnél is ez lesz a helyzet.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Hozzászólás (0)