Villámvacsora
E heti ajánlatom olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő konyhatündérek is bátran belevághatnak a folyamatba. Gyorsan elkészíthető vacsitippekre mindig szükség van. Ez most tipikusan ez a kategória.
Tükörtojás zsemlében sütve
Hozzávalók: annyi zsemle és tojás, ahányan vagyunk, plusz egy tojás, 2 ek olaj, sonka, kolbász, reszelt sajt, kakukkfű, só és bors ízlés szerint, 1 vöröshagyma
Elkészítés: Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom, illetve teszek bele kb. 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem. Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást. Megszórom kakukkfűvel, és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele. A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora.
Nálunk igazán nagy sikere volt, elfogyott az utolsó morzsáig. Garantálom, Önnél is ez lesz a helyzet.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila