Zöldségleves extrával
Egy kiadós vasárnapi ebéd elengedhetetlen része az ízletes leves. Ezen a héten egy olyan finomságot ajánlok Önöknek, melyben szinte minden olyan szezonális zöldség megtalálható, amiktől jelenleg roskadoznak a piaci kofák asztalai.
Zöldségleves sajtgaluskával
Hozzávalók: 1 db zöldhagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db kis zeller, pár db karfiolrózsa, 10 dkg zöldborsó, só, vegeta, petrezselyem, 2 evőkanál étolaj.
A galuskához: 2 db tojás, 6 evőkanál búzadara, 4 db natúr kockasajt
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, az étolajon megpárolom, amikor félig puha, felöntöm, vízzel sózom, vegetával ízesítem. Közben elkészítem a galuskát. A tojásokat felverem, belekeverem a sajtot, és addig kevergetem, amíg teljesen összeolvad. Ezután hozzáadom a búzadarát. Néhány percig hagyom pihenni. Amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatom a sajtos galuskát, és a levest megszórom petrezselyemzölddel. Pár percig lassú tűzön főzöm, és lefedve még 5 percig hagyom párolódni.
Ha ezzel a levessel indítjuk vasárnapi menüsorunkat, garantáltan megalapozunk egy kiadós, jó hangulatú családi étkezést. Sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila