Aszfaltozás, kátyúzások városszerte
Gazdaság

Aszfaltozás, kátyúzások városszerte

Nem kátyúzgatják tovább a Szabadkai út városba bevezető szakaszát, inkább összefüggő aszfaltréteggel orvosolták a hibákat. Az út, a városból ide irányított nagy teherforgalom miatt került rossz állapotba.

 

 


Előbb feltörték az út szélét, majd újra aszfaltozták. Körülbelül öt centiméter vastag meleg aszfaltréteg került le mintegy 150-200 méter hosszan – mondja Szilágyi Mihály, a Halasi Városgazda Zrt. ágazatvezetője. A munkálatok várhatóan csütörtökre fejeződnek be – fűzi hozzá.

Ezt a nagyobb útjavítást kisebbek is követik majd. Rengeteg a kátyú a városban. A városgazdánál több oldalnyi cím van összeírva a javításra váró helyekről. Ha az időjárás is engedi, a nyár folyamán próbálnak minél több gödröt kijavítani, hogy a télnek jobb utakkal tudjon nekiindulni a város – nyilatkozta Molnár Ferenc, a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatója.

A következő nagyobb feladat a Petőfi utca megújítása lesz, illetve a még hátralévő lakossági hozzájárulású utak. Ezeket néhány hónapon belül megvalósítják majd. 

Fehér Erika

Fotó: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)