Nyári munkát ad az önkormányzat
Gazdaság

Nyári munkát ad az önkormányzat

Sok volt a jelentkező, mintegy 150-en reagáltak a felhívásra, ám sokan nem feleltek meg a követelményeknek, például a tanulói jogviszony meglétének. Végül 34 középiskolás és felsőoktatásban tanuló helyi fiatal kap nyári diákmunkát a halasi önkormányzatnál és intézményeinél. Ők a városháza dísztermében kaptak tájékoztatást a munkához szükséges tudnivalókról.

Többek között a városházán, a KIGSZ-nél, a Halasmédiánál, a múzeumban és a Baky kastélyban várnak feladatok a diákokra. A fiatalok júliusban és augusztusban dolgoznak majd.

A fiatalok azon kívül, hogy bérhez jutnak – a 6 órában dolgozók mintegy nettó 55 ezer, a 4 órások 36-38 ezer forintot vihetnek haza - megismerhetik a munka világát is. Ezért is tartotta a város fontosnak, hogy csatlakozzon a diákmunka programhoz.

diakdolg

Az önkormányzat számít arra, hogy tanulmányaik után sokan a városban képzelik el a jövőjüket és itt fognak elhelyezkedni. Ezt segíti a Hazahúzó program is. Az ide regisztrált diákok tanulmányait, pályafutását figyelemmel kísérik és segítik összehozni az elhelyezkedés előtt álló fiatalokat a munkaerőre váró cégekkel, vállalkozásokkal.

Szöveg-fotó: Fehér Erika