Kiosztották az Erzsébet utalványokat
Gazdaság

Kiosztották az Erzsébet utalványokat

Idén is utalvány formájában kapnak segítséget a tanévkezdésre a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők. Halason, a múlt héten osztották ki az utalványokat a Tó utcai Cigány Közösségi Házban.

 

A szülőket előre értesítették arról, hogy kinek mikor kell menni, így minden gördülékenyen haladt. Többen az utalványok átvételét követően egyből indultak is bevásárolni, hiszen most már sürget az idő. Az 5800 forint értékű utalványokból iskolatáskára nem nagyon futja, így általában az egyéb tanszerekre fordítják a szülők ezt a támogatást.

A cél az, hogy mindenki hozzájusson a neki járó támogatáshoz, így aki valami miatt a Tó utcában nem tudta átvenni a borítékokat. Annak ezen a héten már a városházára kell mennie a pénztár nyitvatartási idejében – hétfőtől csütörtökig 9-12 óráig.

Az utalványok felhasználásáról az utalványon is találhatók információk. Sok helyen elfogadják az utalványokat, ezt ki is szokták írni az üzletek bejáratánál. Aki nem biztos abban, hogy az adott üzletben lehet-e ily módon fizetni annak célszerű a vásárlás előtt megkérdezni erről az eladókat.

Szöveg-fotó: Fehér Erika