Receptek
A férfiak egyik kedvenc csirkeétele
Akár ebédre, akár vacsorára, akár vendégváró fogásnak tökéletes lehet e heti ajánlatom. Igaz, hogy a csirkemell egy könnyed hús, de ha beleteszünk néhány „ütős” tölteléket, a család férfi tagjai is örömmel fogyasztják majd.
Kolbászos-sajtos csirke
Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, 20 dkg füstölt trappista sajt, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg parasztkolbász, só (ha rántva szeretnénk: finomliszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj)
Elkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A sajtot lereszeljük. A kolbászt és az újhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott kolbászt és újhagymát. Mindegyik csirkemell egyik felére halmozunk a töltelékből. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.Köretnek zöldséges rizst készítettem mellé.
Egy hét múlva egy mostanában igen népszerű süteményt készítek majd el, melynek receptjét már több olvasónk is kérte tőlem. Találkozzunk egy hét múlva, addig is jó tevékenykedést mindenkinek a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila