Aki a húst szereti…
…az most biztosan felkapja a fejét. Ezen a héten folytatom a népszerű, magyaros fogások bemutatását.
Sertésborda hentes módra
Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg szalonna és 10 dkg sonka csíkokra vágva, 5 dkg zsír, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg csemege uborka felcsíkozva, 1 kávéskanál mustár, bors, só, liszt
Elkészítése: A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, széleit pár helyen bevagdossuk, hogy ne zsugorodjanak a sütésnél. Sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben, és forró zsírban mindkét oldalukat közepes hőfokon megsütjük (natúrszeletet sütünk). A húsokat sülés után félretesszük, a visszamaradt zsiradékban barnára pirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel és kicsi folyadékot öntünk hozzá. Az így keletkezett pecsenyelevet ráöntjük egy másik lábasban a hússzeletekre. Elkészítjük a hentes ragut. A szalonnát kiolvasztjuk, mehet rá az uborka és a sonka. Pici mustárral és uborkalével ízesítjük. Tálalásnál tányérokra osztjuk a hússzeleteket, ráhalmozzuk a sonkás-uborkás egyveleget, a mártással meglocsoljuk, és hasábburgonyával tálaljuk.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila