Aki a palacsintát szereti…
…rossz ember nem lehet. Lehet sós, lehet édes, lényeg, hogy finom legyen. A palacsintatortában az a jó, hogy akár főételként is tálalhatjuk, olyan kiadós.
Áfonyás-nutellás palacsintatorta
Hozzávalók (18-20 palacsintához): 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, 1 ek. porcukor, olaj, szódavíz, só,
Töltelék: 40 dkg fekete áfonya (lehet mirelit is), 4 ek. cukor, 1/2 citrom leve, ½ citrom reszelt héja, 1/2 tk. Fahéj, Nutella
Elkészítés: Az áfonyához hozzáadom a cukrot, fahéjat, a citrom kifacsart levét, a lereszelt héját, és sűrűre főzöm. A palacsintákhoz a tojásokat a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel elkeverem. Ha szükséges, szódavizet adok hozzá, és csomómentesre keverem. Legalább félórát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat, és összeállítom a palacsintatortát. Tányérra rakom, megkenem az áfonyás töltelékkel, erre kerül a következő palacsinta, amit nutellával kenek meg, és addig rétegezem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ízlés szerint a tetejét tejszínhabbal díszíthetjük, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila