Aki a palacsintát szereti…
Receptek

Aki a palacsintát szereti…

…rossz ember nem lehet. Lehet sós, lehet édes, lényeg, hogy finom legyen. A palacsintatortában az a jó, hogy akár főételként is tálalhatjuk, olyan kiadós.

Áfonyás-nutellás palacsintatorta

Hozzávalók (18-20 palacsintához):
25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, 1 ek. porcukor, olaj, szódavíz, só,

 

Töltelék: 40 dkg fekete áfonya (lehet mirelit is), 4 ek. cukor, 1/2 citrom leve, ½ citrom reszelt héja, 1/2 tk. Fahéj, Nutella

Elkészítés: Az áfonyához hozzáadom a cukrot, fahéjat, a citrom kifacsart levét, a lereszelt héját, és sűrűre főzöm. A palacsintákhoz a  tojásokat a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel  elkeverem. Ha szükséges, szódavizet adok hozzá, és csomómentesre keverem. Legalább félórát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat, és összeállítom a palacsintatortát. Tányérra rakom, megkenem az áfonyás  töltelékkel, erre kerül a következő palacsinta, amit  nutellával kenek meg, és addig rétegezem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ízlés szerint a tetejét tejszínhabbal díszíthetjük, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tepsis finomság

Tepsis finomság