Andrea tripla csokivarázsa
Ezt a csokoládés csodát sógornőm, Andrea sütötte. Amikor megkóstoltam, azonnal elkértem a receptet, hogy én is kipróbálhassam. Amint azt Önök is látni fogják, érdemes volt!
Csokis keksz
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 csapott teás kanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 3 dkg kakaópor, 10 dkg puha vaj, 11 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kávés kanál vanília aroma, 6 dkg fehér csokoládé, 6 dkg étcsokoládé, 6 dkg tejcsokoládé
Elkészítés: A vajat a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom a tojást, és a vaníliaaromát. Összekeverem a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót, majd összegyúrom a cukros-tojásos-vajas masszával. A csokikat kisebb darabokra vágom, és a tésztához keverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat rakok a masszából, egymástól kb. 4 cm távolságra. Kör alakúra, nagyjából 2 cm vastagra elegyengetem. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Kávé vagy tea mellé ideális kiegészítő lehet ez a házi csokis keksz. Ha az Ön családjában is vannak csokiimádók, ezzel az édességgel könnyű lesz a kedvükben járni.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila