Receptek
Bármiből lehet leves
Képzeljék, még akár kígyóuborkából is. Alapból ez egy tipikus, hűsítő nyári fogás, azonban szerintem évszaktól függetlenül, bármikor jól esik kellemesen fanyar, frissítő íze.
Hideg uborkaleves
Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz
Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk kb. 20 percig. Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és a hűtőben tároljuk tálalásig. Tálaláskor apró paradicsomkockákkal meghintjük, kaporral díszíthetjük.
Próbálják ki Önök is bátran! Továbbra is várom receptjeiket, kellemes időtöltést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila