Bármiből lehet leves
Receptek

Bármiből lehet leves

Képzeljék, még akár kígyóuborkából is. Alapból ez egy tipikus, hűsítő nyári fogás, azonban szerintem évszaktól függetlenül, bármikor jól esik kellemesen fanyar, frissítő íze.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz

Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk kb. 20 percig. Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és a hűtőben tároljuk tálalásig. Tálaláskor apró paradicsomkockákkal meghintjük, kaporral díszíthetjük.

Próbálják ki Önök is bátran! Továbbra is várom receptjeiket, kellemes időtöltést kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Hozzászólás (0)