Betűtészta helyett mozzarella
Receptek

Betűtészta helyett mozzarella

Óvodában, iskolában a gyermekek egyik kedvenc étele a paradicsomleves. Van, aki mire eléri a felnőttkort, „kiábrándul” belőle, ám sok felnőtt szereti a nosztalgikus ízeket a mai napig. Családtagjaim előszeretettel fogyasztják időről időre ezt a levest, ám mivel szeretek kísérletezgetni a konyhában, az utóbbi időben kissé „megbolondítom” ezt a finomságot. A betűtésztát elhagytam, helyette olaszos fűszerekkel és mozzarella sajttal gazdagítom az ételt.

Olasz paradicsomleves

Hozzávalók: 30 dkg érett paradicsom vagy  paradicsomkonzerv, 1 kis sűrített paradicsom, 1 kisebb  kaliforniai paprika, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter húsleves (2 húsleves kockából), 1/2 dl olívaolaj, mozzarella sajt, fűszerek: petrezselyem, bazsalikom, oregánó, rozmaring, bors

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágva megpirítom az olívaolajon, hozzáadom az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját lehúzom (pár percre forró vízbe mártva könnyen lejön), vagy a paradicsomkonzervet felkockázom, és a sűrített paradicsommal a hagymához adom, felöntöm a levessel, és összeforralom. Leturmixolom, majd  mielőtt levenném a tűzről, ízesítem a zöld fűszerekkel, hogy azok íze megmaradjon. Tálaláskor a forró levesbe rakom a mozzarella sajtot.

Hideg, téli napokon jól esik egy tál forró paradicsomleves. Persze, aki hidegen szereti fogyasztani, megpróbálhatja úgy is, ám ekkor érdemes kihagyni a mozzarellát, hiszen nem tud elolvadni a levesben. Kísérletezzen Ön is bátran a konyhában, ötleteit pedig ossza meg velem a ritarecept@freemail.hu címen!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol