Receptek
Beúszik a serpenyőbe
A magyarok kevés halat fogyasztanak (annak ellenére, hogy nagyon egészséges), fasírtból viszont annál több kerül a tányérra. Mit szólnának, ha ötvöznénk a kellemeset a hasznossal?
Halfasírt
Hozzávalók: 50 dkg tengeri halfilé, 2 db zsemle, 2 dl tej, 1 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 2 evőkanál szezámmag, a sütéshez étolaj, fűszerek (kevés citromlé, só, bors, fokhagyma)
Elkészítés: A halat ledarálom. Hozzáadom az előzőleg tejben beáztatott zsemléket. Ízesítem sóval, borssal, fokhagymával, kevés citromlével. Az egészet alaposan összekeverem, apró pogácsákat formázok belőle és olajban kisütöm.
Villámgyorsan elkészül, s még azok is örömmel fogják fogyasztani, akik amúgy nem túl sűrűn esznek halat. Jó étvágyat kívánok!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila