Brumi pogi
Receptek

Brumi pogi

Napjainkban egyre többen fedezik fel a medvehagyma finom ízét és a növény jótékony hatásait. Az utóbbi időben én is ismerkedem ezzel az éppen most szezonális alapanyaggal. Ezúttal egy könnyed pogácsát sütök a felhasználásával.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalói: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt (plusz amennyit felvesz a gyúrásánál), 20 db medvehagyma-levél, 2 tojássárgája, 3 ek tejföl, 1 csapott ek só, 1 tk sütőpor

Elkészítés: A túrót, a  margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót összedolgozom. A megmosott, megszárított medvehagyma-leveleket  csíkokra vágom, és a túrós masszához keverem. A lisztet a sütőporral elkeverem, és a medvehagymás, túrós masszával összegyúrom. A tésztát fóliába csomagolom, és kb. 2 órára hűtőbe rakom. A hideg tésztát  kb. 2 cm vastagságúra kinyújtom, éles késsel bevagdosom a tetejét, pogácsákat szaggatok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. A pogácsák tetejét megkenem  tojás fehérjével és 200 °C -os előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.

Ha kell egy gyorsan elkészíthető vendégváró falatka, bátran merem ajánlani a medvehagymás pogácsát. Garantálom, hogy ínyenc vendégeink is megnyalják majd utána mind a tíz ujjukat.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Tuti siker

Tuti siker