Csirke egy remek körettel
Attól, hogy itt a szeptember, még nem kell lemondanunk a nyárias ízekről. A paradicsom, paprika elérhető mindenki kiskertjében vagy a piacokon, így nem lehet akadálya, hogy összeüssünk belőlük egy finom lecsós vacsorát.
Lecsós csirke kuszkusszal
Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 3 csipet fehérbors (őrölt), 100 g TV paprika, 300 g paradicsom, 300 g csirkemell filé, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál kristálycukor, 200 ml víz
Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk, majd amikor a hagyma nagyjából megpuhult, hozzáadjuk. Amikor a zöldségek kissé összefőttek, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a cukrot. A csirkemellet tetszés szerint csíkokra, vagy kockára vágjuk. Beletesszük a lecsóba, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük. Ha esetleg a végén soknak látjuk rajta a levet, kissé lepiríthatjuk. A kuszkuszt, a csomagoláson jelzett módon, néhány perc alatt elkészítjük, majd ezzel tálaljuk az ételt.
Ha önnek is van egy receptötlete, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila