Csirkecsoda
Receptek

Csirkecsoda

Íme, egy ízletes hústekercs, ami változatossá teszi a mindennapokat és a hétvégi családi ebédeket is.

Zöldségekkel töltött csirkemell

Hozzávalók: 2 db csirkemell filé, 2 közepes db vöröshagyma, 15 dkg zeller, 15 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só ízlés szerint, 1 kk fekete bors, 2.5 ek olívaolaj, 3 evőkanál víz, 2 ek tejföl, 5 csipet fűszerpaprika

Elkészítés: A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a reszelt zöldségeket, és összesütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A csirkemellekből nagyobb szeleteket vágunk, és gyengén kiklopfoljuk. A szelet húsokat sózzuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket. Ezután feltekerjük, és olívaolajjal bőven kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk a tekercseket. Kevéske vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc elteltével kivesszük a sütőből a tepsit, és levesszük róla a fóliát, majd megkenjük olívaolajjal és pirospaprikával elkevert tejföllel. Emelve a hőfokot visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a tekercsek teteje egy kis színt kapjon. A tekercseket langyosra hűtjük. Vastagabb szeletekre vágva tálra helyezzük, és tetszőleges körettel kínáljuk.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Tuti siker

Tuti siker

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Hozzászólás (0)