Csirkecsoda
Íme, egy ízletes hústekercs, ami változatossá teszi a mindennapokat és a hétvégi családi ebédeket is.
Zöldségekkel töltött csirkemell
Hozzávalók: 2 db csirkemell filé, 2 közepes db vöröshagyma, 15 dkg zeller, 15 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só ízlés szerint, 1 kk fekete bors, 2.5 ek olívaolaj, 3 evőkanál víz, 2 ek tejföl, 5 csipet fűszerpaprika
Elkészítés: A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a reszelt zöldségeket, és összesütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A csirkemellekből nagyobb szeleteket vágunk, és gyengén kiklopfoljuk. A szelet húsokat sózzuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket. Ezután feltekerjük, és olívaolajjal bőven kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk a tekercseket. Kevéske vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc elteltével kivesszük a sütőből a tepsit, és levesszük róla a fóliát, majd megkenjük olívaolajjal és pirospaprikával elkevert tejföllel. Emelve a hőfokot visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a tekercsek teteje egy kis színt kapjon. A tekercseket langyosra hűtjük. Vastagabb szeletekre vágva tálra helyezzük, és tetszőleges körettel kínáljuk.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila