„Csita” kedvenc sütije
Receptek

„Csita” kedvenc sütije

Nemrég fedeztem fel ezt a kiváló banános süteményt. Arra gondoltam, megosztom Önökkel a receptjét, hisz ebből a gyümölcsből szerintem a kelleténél ritkábban készítünk valami finomságot.

Banános tekercs

Hozzávalók:

(a tésztához) 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 6 tojás, 5 dkg kakaópor, 1/2 csomag sütőpor, fahéj, kicsi só
(a krémhez) 8 dkg cukor, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db banán
(a mázhoz) 12 dkg porcukor, kevés víz

Elkészítés: A tojásfehérjét kicsi sóval és cukorral  kemény habbá verem. Hozzáadom a tojássárgákat is, végül lazán beleforgatom a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat úgy, hogy ne törjük meg nagyon. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt is, és feltekerem.

Elkészítem a krémet: a pudingport megfőzöm, hűlni hagyom, vigyázva arra, hogy ne „bőrösödjön meg”, többször megkeverem, és a legjobb, ha az edényre teszek egy fedőt is. Ha már langyosra kihűlt, megkenem vele a tésztát, a hosszabbik szélére rakom a banánokat, és innen kezdve feltekerem. A mázhoz a hozzávalókat állandó keverés mellett felfőzöm, majd a tekercsre kenem. A sütit hűtőben legalább fél napig hagyom dermedni, ezután szeletelem. Nagyon finom csokimázzal is.

Egy hét múlva egy csirkehúsos étellel folytatom szeptemberi menüsorom. Észrevételeiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász