Edit mexikói specialitása
„Bár Budapesten élek, hűséges olvasója vagyok a lapnak. Rendszeresen megtekintem Rita asszony receptjeit, jó néhányat sikerrel ki is próbáltam már. Íme az én egyik kedvencem” – Pétek Edit nevű olvasómtól kaptam ezen sorokat, az alábbi recept kíséretében.
Mexikói virsli
Hozzávalók: 1 kis doboz kukorica, 1 kis csomag fagyasztott zöldbab, 4-5 nagy fej hagyma, 2 pár virsli, 1 liter paradicsomlé vagy 2 kis doboz sűrített paradicsom, erős pirospaprika, 3-4 kanál olaj, só
Elkészítés: A hagymákat karikára reszelem uborkareszelőn, és jól megfonnyasztom az olajon. Ráteszem a zöldbabot, és felengedem a paradicsomlével vagy a vízzel elkevert paradicsompürével. Beleteszem a piros erős paprikát és sózom. Fedő alatt közepes lángon főzöm, amíg a zöldbab megfő. Ekkor beleöntöm a kukoricát a levével együtt, és újra felforralom. A végén beleteszem a karikára vágott virslit, és csak addig főzöm, amíg a virsli is megfő. Tarhonyával tálalom.
Köszönöm Editnek ezt a kiváló receptötletet, s ha esetleg Ön is kedvet kapott, ossza meg kedvenc ételének leírását az attila@halasmedia.hu címre küldve.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila